Vakantie Zweeds Lapland

Wees welkom in Zweeds Lapland, het land van het noorderlicht en de middernachtzon. Oneindig veel mogelijkheden voor avontuurlijke winterpret. De mysterieuze middernachtzon en het sprookjesachtige noorderlicht. Zweeds Lapland is een stuk echte wildernis in Europa en komt bij steeds meer mensen op de “bucketlist” te staan.

De hoogste bergen van Scandinavië

Een groot deel van Noord-Zweden dat bij Lapland hoort weten maar weinig mensen. Mooi, want dat betekent dat je nog in alle rust kunt genieten van de typisch Lapse safari’s. Dit gebeurt op zijn Zweeds, dus inclusief gezelligheid en de knusse tradities. De hoogste bergen van Scandinavië liggen in Zweeds Lapland, maar ook het Nationale Park Abisko, Björkliden en Riksgränsen kun je hier bezoeken. Geniet van de immense vergezichten, stroomversnellingen en ijsgrotten. Naast skiën, wandelen maar je kunt ook talloze activiteiten ondernemen. Wat je zeker moet doen is de stoeltjeslift nemen vanaf Abisko bergstation naar Aurora Sky station en dan wachten totdat het Noorderlicht zich aandient. En deze kans is groot omdat het in de bergen bijna altijd onbewolkt is.

vakantie-zweeds-lapland

Het Nationale Park Abisko

Zweeds Lapland: extra sfeervol in de winter

In Zweeds Lapland steekt het rood van de huizen af tegen het wit van de sneeuw. Overal tref je deze huizen aan. De Zweden zijn dol op tradities met licht, warmte en lekker eten. In het noorden van Zweden is de winter daardoor extra sfeervol. De kachel brandt binnen en je ruikt de heerlijke verse kaneelbroodjes die gebakken worden.

Huskysafari en rendiersledetocht

Een safari draait om beleving en het opdoen van een ervaring die je niet snel meer vergeet. Daarom is de kans groot dat je tijdens je huskysafari of rendiersledetocht je zelf de dieren mag af- en op tuigen. Dit is je kans om een band op te bouwen met je eigen viervoeter. Husky’s worden wild als ze sneeuw zien en een rendier gaat liggen als ze geen zin meer hebben om te lopen. Zweeds Lapland is ook het land van ijs. Hierdoor krijgt een sneeuwscooter safari een heel andere dimensie. In plaats van bochtenwerk door de bossen scheur je met grote snelheid over de uitgestrekte ijsvlaktes.

vakantie-zweeds-lapland

De huskysledetocht is iets wat je gedaan moet hebben in Zweeds Lapland!

Lekker eten bij de traditionele bevolking

Zweden heeft een bewogen en rijke geschiedenis. Er zijn nog vele historische locaties, kastelen, houten kerken en oude steden te bezoeken. Er leven hier nog zo’n 20.000 Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Grote kans dus dat je te gast bent bij een Sami familie en zo kennis maakt met de unieke cultuur, handwerk en tradities. Lekker eten is een van de grootste hobby’s van de inwoners. Meerdere keren per dag nemen ze de tijd voor een “fika” moment. Oftewel koffie met iets lekkers. Maar de kans is ook aanwezig dat je na een safari of ijsvissen zelf leert om op een houtvuur een maaltijd klaar te maken. Net zoals de Sami vroeger deden.

Beste reisperiode Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is ook het land van de extremen. In de winter kan het kwik dalen tot -40 graden om in de zomer te stijgen tot maar liefst +30 graden.  De beste perioden om naar Zweeds Lapland te gaan is februari en maart voor de winteractiviteiten. De sneeuw is in deze maanden het dikst en het is niet meer de hele dag donker. Ook is de kans groter om in deze maanden het noorderlicht te zien.

Mogen wij u helpen bij het vinden van de perfecte vakantie naar Zweeds Lapland?