Bestemmingen

Thailand #paradise

28 juli 2019 - leestijd: 3 minuten

Parelwitte stranden, turquoiseblauwe zee en een temperatuur die perfect past bij al je fijne zomeroutfits. Thailand is een droombestemming, zowel voor jou als voor het ecosysteem. Wordt het ergens zo druk dat het koraal het niet meer aankan? Dan gaat een baai of eiland een paar maanden dicht voor bezoekers om te herstellen. Thailand heeft zoveel te bieden dat er altijd nog honderden stranden en zelfs hele eilandengroepen over blijven om ontdekt te worden. Vanwege de ligging zijn er in Thailand twee regenseizoenen, waardoor er altijd een kust beschikbaar is om lekker van de zon te genieten. Van april tot september is het op en top zomer op de stranden aan de Golf van Thailand, van oktober tot maart zet je je parasol aan de Andaman Zee. Welke kust je ook kiest: Thailand biedt je het duurzame ticket to the tropics.

 Oceaan voor jezelf
Tijdens onze zomer ligt ook de Golf van Thailand er heerlijk zonnig bij. Wie daar in alle rust van wil genieten reist af naar Mu Koh Ang Thong, een eilandengroep ten noorden van Koh Samui dat in een maritiem nationaal park ligt. Dat betekent kleinschalige accommodaties om ver van de drukte te genieten, prachtige natuur om te hiken en te zwemmen en kleine dorpjes om te bezoeken. Koh Taen en Koh Mat Sum zijn maar tien minuutjes met de boot vanaf Samui en de plek om te snorkelen met het idee dat je de hele oceaan voor jezelf hebt. Ook hier vind je kleine hotels en een zee van rust. Nog een aanrader is Koh Talu; dit groene eiland heeft welgeteld één eco-resort en is een prachtig startpunt voor duikexpedities. Ook boven water zit je goed, met eindeloze stranden voor een heerlijk onbewoond eilandgevoel.

Paradise found
Wie in Thailand wil overwinteren doet dat aan de Andaman zee of aan de noordoost kust. Hier vind je Koh Yao Yai en Koh Yao Noi, twee eilanden op een half uurtje varen van bekende trekpleisters Phang Nga, Phuket en Krabi. Op het eerste eiland kom je vooral voor de natuur en de stranden, het tweede eiland is perfect voor wie van vis en kreeft houdt – in de vissersdorpjes en op de vismarkten wordt al snel duidelijk hoe vruchtbaar de zee hier is. Koh Muk is een goede uitvalsbasis om de Trang provincie te verkennen: zwemmen, luieren op de prachtig witte stranden, vissersdorpjes bezoeken en genieten van de prachtige natuur. De mysterieuze Emerald Cave, die ’s middags groen oplicht als de zon naar binnen schijnt, is zeker de moeite waard. En dan Koh Mak, een mooi en stil eilandje met schattige kleine resorts en vooral heel veel rust. Paradise found!

 

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht