Studiereizen Tips

Op studiereis naar Thailand

20 januari 2020 - leestijd: 5 minuten

Thailand, tegenwoordig een zeer populaire verre vakantiebestemming. Voor jong en oud. Voor bereisde vakantiegangers of voor beginnelingen. Thailand is het perfecte instapland voor wie Azië wilt ontdekken. Onze collega’s Angelique (Pelikaan Reisbureau Prinsenbeek) en Monika (Reisburo Relik & van Hooft Breda) mochten deze bestemming met eigen ogen gaan bekijken of alle Thailand clichés daadwerkelijk waar zijn. Benieuwd of Thailand iets is voor op jouw reis-lijstje? Lees snel verder hoe onze reisspecialisten deze bestemming hebben ervaren. 

Na een 11-uur durende vlucht met Thai Airways arriveren onze collega’s Angelique en Monika in Bangkok. Er is geen visum vereist om Thailand binnen te komen, maar in het vliegtuig moest wel een tourist card ingevuld worden. De eerste indruk van het land? Monika vindt het vanaf de eerste minuut een heerlijke bestemming: “Een prachtige natuur, volop cultuur en zeer vriendelijke bevolking.” Je kunt het hele jaar door op het vliegtuig naar Thailand stappen, want deze bestemming heeft een tropisch klimaat met het hele jaar hoge temperaturen. Tijdens het ‘hoogseizoen’,  van november tot en met maart, valt de minste neerslag en zijn er de meeste zonuren. Een nadeel is dat het dan drukker is met bezoekers van over de hele wereld.

Bangkok: scooters, rickshaws en curry’s
Deze miljoenenstad verveelt nooit. You hate it, or love it, wordt er vaak gezegd. Angelique verteld over de eerste dag: “Bij aankomst pakken we de transferbus naar onze accommodatie precies tijdens de spits van Bangkok. Een unieke ervaring om te zien hoe de honderden scooters en motors langs de andere honderden auto’s en vrachtwagens crossen. We gaan van het ene contrast naar het andere contrast. Aansluitend steken we met een longtail boot de Chao Phraya River over. Met een Thaise rickshaw fietsen we door een hele andere wereld. Tropisch groen, de mooiste fruitsoorten: we zien het allemaal langs de kant van de weg.” Een riksja of ook wel rickshaw is een licht tweewielig karretje dat wordt bestuurt door een fietser, met goede beenspieren. “Bangkok, we love it!”

Kanchanaburi
Na een stop bij de toeristische floating market en de train market van Bangkok staat River Kwai in Kanchanaburi op de planning. Op de vraag welke locatie het meest indruk heeft gemaakt antwoord Monika: “De meest indrukkende plek was de Helffire Pass, door het verhaal. Velen kennen deze plek, van die ene brug over die ene rivier uit die ene film. Voor degenen die het niet kennen, deze death railway is een deel van de Birma Spoorlijn waar veel krijgsgevangenen omgekomen zijn voor de bouw van een spoorlijn die niet van hen was. Een brug met een zwart randje.”

Met de trein naar het Zuiden
Wie aan een nachttrein denkt in Thailand, denkt snel aan vies, klein, oncomfortabel of smoezelig. Thailand is inmiddels goed ingericht op het toerisme, waarbij ook de treinen zeer geschikt zijn om van A naar B te reizen. Tijdens de studiereis van Angelique en Monika stond de trein van Bangkok naar Surat Thani op hen te wachten. Een comfortabele rit in een gedeelde 2e klasse compartiment. Tip van Monika: “In de 2e klasse is het bed bovenin kleiner dan het bed onderin. Ben je wat langer? Kies dan zeker voor een bed onderin.”

Elephant Hills
“Wat een prachtige locatie. Een echte must als je van plan bent om naar Thailand te gaan. De combinatie van de prachtige natuur en de charme van de indrukwekkende olifanten maken deze plek tot een pareltje. Het wassen en het voeren van de olifanten was een zeer bijzondere ervaring.” Deze olifantenopvang, gelegen in Khao Sok National Park, is 100% diervriendelijk en hebben inmiddels diverse awards ontvangen. Van het wassen van de olifanten naar kanoën in de stromende regen over de Sok River. “We zetten koers naar het Cheow Lan Lake om daar per longtail boat naar het Rainforrest camp te gaan.” Dit exclusieve tentenkamp ligt in het midden van het meer en is een perfecte plek om te ontsnappen aan de bewoonde wereld. Er zijn hier verschillende activiteiten te beleven: hiken in de jungle, zwemmen in het meer of per kajak op zoek naar wildlife. Angelique: “Helaas hebben we hier geen wilde dieren meer gespot, maar wat een rustgevende plek. Er is geen Wi-Fi in dit kamp, dus s’avonds geniet je van het gezelschap onder een prachtige sterrenhemel.”

Krabi: zon, zee en prachtige stranden
Binnen een trip van circa 3 uur van Khao Sok komen zij aan bij hun verblijf in Krabi. In de kustplaats Ao Nang zijn prachtige (strand)hotels te vinden. Een leuke dagtrip is een uitstapje per longtailboot naar de stranden Railay Beach of Phra Nang Cave Beach. Naast Krabi bezochten zij ook het bijzondere eiland Koh Yao. In de baai van Phang Mag, tussen Krabi en Phuket liggen de eilanden klein en groot Koh Yao. Het kleine noordelijke eiland Koh Yao Noi is een nationaal park. In deze omgeving krijg je echt het gevoel even in het paradijs te zijn. De foto’s spreken boekdelen.

Meer weten?
Angelique en Monika vertellen je graag meer over Thailand: “Wij kijken terug op een zeer mooie studiereis en hebben Thailand leren kennen als een zeer veelzijdig land. De lokale bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam en zijn inmiddels goed ingespeeld op het toerisme. Het eten en drinken in Thailand is heerlijk en prima te betalen. Minputen of nadelen? Helemaal niets!”

Helaas is er inmiddels alweer een einde gekomen aan de studiereis Thailand, maar de herinneringen en opgedane kennis nemen collega’s Monika en Angelique mee naar huis. Wil jij ook de details horen over deze reis of meer weten over Thailand als vakantiebestemming? Maak een vrijblijvende afspraak met onze reisspecialisten!

Een afspraak maken met Monika of Angelique? Dat kan!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht