Tips

Scheepsbezoek MSC Euribia met Pelikaan Reisbureaus

17 april 2024 - leestijd: 3 minuten

Op dinsdag 9 april stond er iets heel leuks op de planning voor onze reisspecialisten! Samen met een aantal collega’s van de Pelikaan Reisbureaus en Pelikaan Travel Group waren we namelijk uitgenodigd voor een scheepsbezoek bij MSC Euribia. Voor een dagje lag dit gigantische schip in Rotterdam en mochten we aan boord om alle ins en outs te ontdekken. De dag bestond uit een presentatie over MSC, gevolgd door een rondleiding over het schip met een heerlijk driegangendiner als afsluiter. Wij nemen u graag mee!

MSC Euribia

De naam MSC Euribia is te danken aan de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen. Het cruiseschip maakte zijn eerste vaart in 2023 en met 2419 hutten en ruimte voor 6327 passagiers, is het gigantisch. De routes van MSC Euribia gaan onder andere door Noord-Europa (zowel in de zomer als in de winter langs verschillende kerstmarkten), Dubai, Abu Dhabi & Qatar en de zogenaamde Grand Voyages. Tijdens een Grand Voyages is het mogelijk om tot een maand langs verschillende continenten te varen. Er zijn verschillende type hutten om te kiezen tijdens uw verblijf op MSC Euribia. Zo zijn er hutten met of zonder balkon en zijn er zelfs volledige suites beschikbaar als u liever wat meer ruimte wenst.

Led dome MSC Euribia

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel

MSC Euribia doet er alles aan om zijn vaarten zo duurzaam mogelijk te maken. Zo wordt bijvoorbeeld al het afvalwater aan boord naar het waterzuiveringssysteem geleid. Op deze manier kan het schip het water niet verlaten zonder een specifieke reinigingsbehandeling. Daarnaast zijn de zwembaden gevuld met water dat van origine uit de zee komt en is er een reeks aan energiebesparende apparatuur aanwezig zoals slimme verwarming, ventilatie en airconditioning.

De uitstraling van MSC Euribia

Gelijk bij binnenkomst kijkt u al uw ogen uit. Niet alleen de Swarovski trappen zal meteen uw aandacht trekken, maar ook de promenade met aan weerskanten allerlei soorten restaurants en winkels zien er luxe en verzorgd uit. De echte blikvanger? De langste LED Dome op zee, dat de promenade allerlei verschillende sferen en kleuren kan geven.

boutique MSC Euribia

Aan faciliteiten geen gebrek

Waar te beginnen… Met een groot aantal passagiers, hoort natuurlijk ook een hoop faciliteiten om aan alle wensen te voldoen. De bourgondiër is bij MSC Euribia aan het juiste adres. Met maar liefst 10 eetgelegenheden, 21 bars, een chocolaterie en zelfs een wijnbar is er een ruime keuze. Maar ook faciliteiten zoals een fitness (met een persoonlijke trainer indien gewenst), spa & wellness en verschillende zwembaden vindt u aan boord. Heeft u zin in wat entertainment? Dan kunt u onder andere terecht bij het grote casino of het Delphi theater waar elke dag verschillende shows worden gegeven.

MSC Euribia entertainment

Ook aan de kinderen is er gedacht bij MSC Euribia

Niet alleen voor volwassenen is het ultiem genieten tijdens een cruise op de MSC Euribia, ook de kinderen kunnen zich hier goed vermaken! Peuters tot tieners kunnen terecht bij de verschillende kidsclubs waar allerlei live entertainment wordt gegeven. Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in één van de vijf zwembaden of roetsjen van de glijbanen die aan de achterkant van het schip liggen, evenals een klimparcours. De grote arcaderoom met allerlei soorten spellen, een sportzaal en zelfs een bowlingbaan maakt het kinderentertainment af.

zwembad MSC Euribia

Ook op cruise?

Wilt u ook graag een keer een cruise maken? Of wilt u gewoon graag wat meer informatie over alle mogelijkheden? Kom langs bij één van onze reisbureaus of neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de vakantie die bij u past!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht