Studiereizen

[Reisverslag] Denise met de trein naar Parijs en Londen

5 maart 2024 - leestijd: 4 minuten

Reisspecialist Denise Ruigrok van Pelikaan Reisbureau Hillegom is met Sunair en Eurostar op studiereis gegaan naar Parijs en Londen. In slechts 3 dagen tijd heeft ze de hoofdsteden van Frankrijk en Engeland ontdekt met de trein. Benieuwd naar haar ervaringen en of deze reis iets voor u is? Lees dan snel verder!

Dag 1: Aankomst en rondleiding door Parijs

Op zaterdag 3 februari vertrokken we vanuit Amsterdam met de Eurostar in de Comfort klasse richting Parijs. In Parijs verbleven wij in The Crowne Plaza, een prachtig hotel en op loopafstand van het metrostation République. Het hotel is gelegen aan een plein waar vele protesten gehouden worden, dit is wel iets om rekening mee te houden wanneer je dit hotel boekt. Verder hebben wij in Parijs een stadswandeling gemaakt met een Nederlandse gids en hebben wij gedineerd in het schattige en typisch Frans restaurantje Brasserie Tour Eiffel. De crème brûlée was het lekkerste gerecht op de menukaart! Het allerleukste werd bewaard voor de avond: een bezoek aan de Eiffeltoren. Om het uur gaan de lichtjes van de Eifeltoren knipperen, dit is echt een bijzondere ervaring en zeker een must om te hebben gezien als u in Parijs bent!

eiffeltoren

Dag 2: Door naar Londen met de Eurostar

Op zondag zijn wij vroeg weer vertrokken met de Eurostar in de Standard Premier klasse naar Londen. In Londen verbleven wij in Thistle Marble Arch. Dat is echt een top hotel, met een goede ligging. Na wat vrije tijd zijn we naar theatervoorstelling ‘The play goes wrong’ in het Duchess Theatre geweest. In het begin een wat vreemde, maar uiteindelijk was het echt een hilarische voorstelling. Naar mijn mening echt een aanrader om een theatervoorstelling te bezoeken wanneer u in Londen bent. Na het theater ben ik samen met twee andere reisagenten naar een cocktailbar geweest en vervolgens met de tuktuk naar het restaurant (Cote Brasserie) gegaan waar wij samen met de groep een gezamenlijk diner hadden. In Londen rijden allemaal tuktuks door de stad die u als taxi kunt gebruiken. De beschikken over bluetooth, dus u kunt uw eigen feestje bouwen onderweg naar bestemming!

Dag 3: Hotel bezoek en cruisen over de Thames

Maandag was alweer de laatste dag. Deze dag gingen wij in groepjes hotels bezoeken en een cruise maken over de Thames. Wij hebben een bezoek gebracht aan het Strathmore Hotel (typisch Engels en klassiek) en het Grand Plaza Hotel (simpel hotel maar zeer geschikt voor gezinnen). Onze studiereis sloten wij af met een rondleiding door The Rembrandt Hotel (wat mij betreft een top hotel, goede ligging en goede kwaliteit) en aansluitend een hightea in het hotel. Aan het einde van de middag was het alweer tijd om met de Eurostar richting Amsterdam te gaan. Dit keer in de Business Premier klasse, waarbij we ook gebruik mochten maken van de Business Premier Lounge en een driegangendiner met champagne kregen.

Voor wie zou deze reis echt een aanrader zijn?

Degenen die op zoek zijn naar een stedentrip en wellicht duurzaam willen reizen (tenslotte is de trein duurzamer dan het vliegtuig). De combinatie Parijs en Londen is al helemaal bijzonder om te ervaren, dus de combinatie is wellicht wel interessant voor als u geen standaard stedentrip wil boeken. Mocht u minder mobiel zijn, zijn er wel kleine uitdagingen met het vervoer. Omdat u in beide steden overal snel kunt komen met de metro, is dat de beste manier om deze steden te ontdekken. Als u minder mobiel bent is dit niet zo gemakkelijk, maar niks is onmogelijk natuurlijk!

Conducteur Eurostar

Tot slot: Waarom wilde je graag deze bestemmingen bezoeken?

Ik had beide steden nog nooit bezocht, dus was het voor mij zeker interessant om mee te gaan op deze studiereis. Ook om te ervaren hoe het is om met de Eurostar naar deze steden te reizen is heel handig. In totaal hebben wij drie keer een treinreis gemaakt met de Eurostar gedurende de studiereis, waarin wij telkens in een andere klasse hebben gereisd. Door deze ervaring heb ik nu een volledig beeld van het reizen met de Eurostar! Kortom een fantastische studiereis waarin we twee verschillende steden in één weekend hebben mogen ontdekken.

Vragen over deze studiereis met de trein?

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen voor Denise? Ze staat u graag te woord om alle ins en outs van een treinreis naar Parijs en Londen te vertellen! Maak eenvoudig en snel een afspraak in het reisbureau van Hillegom. Zien we u daar?

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht