Tips

5 x de leukste boeken voor komende zomer!

25 april 2022 - leestijd: 5 minuten

Nog even wachten en dan begint de zomer weer! Op vakantie wegdromen onder het genot van een goed boek en een drankje erbij, wij houden ervan. Aan onze volgers hebben we gevraagd wat zij de beste boeken voor de zomer vinden. Omdat u natuurlijk niet de hele koffer vol kan stoppen met boeken hebben wij een selectie voor u gemaakt! In deze blog vindt u de top 5 boekentips voor uw komende zomervakantie. Heerlijk toch?

1. De Gunst – Nicci French

Liefhebber van thrillers? We trappen de top 5 af met het spannende boek “De Gunst” van Nicci French!

Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend — alsjeblieft? — willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

Hoewel dit verhaal zich in het regenachtige Norfolk afspeelt, kunt u deze vakantiethriller gelukkig lezen vanuit uw strandbedje in de zon! Het verschil moet er natuurlijk zijn!

2. Roadtrip – Suzanne Vermeer

Het volgende boek in het rijtje is het nieuwste boek van Suzanne Vermeer: Roadtrip!

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt… 

Heeft u al eens een rondreis lang de Amerikaanse Westkust gemaakt? Waarschijnlijk kunt u het verhaal dan nog beter inbeelden! Of wie weet is zo’n reis iets voor in de toekomst?

3. De Zeven Zussen – Lucinda Riley

In de boeken van de Zeven Zussen ga je helemaal op in de omgeving waar de verhalen zich afspelen. Leuk om meer te weten te komen over bijvoorbeeld Rio de Janeiro en de historie van Parijs! Misschien wel een inspiratiebron voor een verre reis of stedentrip? De Zeven Zussen, eigenlijk niet één boek, maar zeven. Om te beginnen het eerste deel!

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

4. De nachtdienst – Esther Verhoef

Op de vierde plek komt wederom een thriller; De nachtdienst van Esther Verhoef. Die vallen goed in de smaak!

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

Hoe lekker zou het zijn om dit spannende verhaal te beleven vanuit een hangmatje in de zon? Dat wordt genieten met een hoofdletter G!

5. Casa Ibiza – Linda van Rijn

Het laatste boek in het rijtje is Casa Ibiza van Linda van Rijn. In dit boek voel je helemaal de Ibiza sfeer, maar wel op een spannende manier! Hoe lekker zou het zijn als jij dit boek kan lezen vanuit je strandbedje? Misschien wel op Ibiza?

Als de ouders van Anna overlijden, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza. Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen…

Wat is uw favoriete vakantieboek?

Dankzij inzendingen van onze klanten hebben we deze top 5 vakantieboeken kunnen samenstellen! Hopelijk hebben we u genoeg inspiratie kunnen geven om een leuk lijstje voor komende zomer samen te stellen. Bovenstaande vakantieboeken zijn te verkrijgen bij bol.com, waar u de keuze kunt maken tussen een paperback of E-book! Wel zo fijn voor op vakantie.

Uit alle inzendingen hebben wij enkele winnaars gekozen die het nieuwste boek van Suzanne Vermeer – Roadtrip in een van onze reisbureaus kan komen ophalen!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht