8-daagse wintervakantie Finland met verblijf in hotelWinter Adventure Ylläs

Deze reis is zéér geschikt voor hen die naast een ruim aanbod aan excursies op zoek zijn naar een hotel met uitstekende faciliteiten. Na alle buiten activiteiten kunt u opwarmen in de sauna, in de bar kunt u tot in de late uurtjes napraten over de avonturen die u heeft beleefd én het hotel ligt direct aan de skipiste. U overnacht ook nog in Lapland Hotel SnowVillage, een ervaring die uw Winter Adventure pas echt onvergetelijk maakt

Dag 1 – vlucht naar Kittilä

Vlucht Amsterdam-Kittilä. Inclusief Transfer, Lapland Hotel Saaga, 7 overnachtingen.

Het uitstekende Lapland Hotel Saaga in Ylläsjärvi is naast de vele activiteiten een uitstekende uitvalsbasis voor skiërs. s’ Avonds kunt u (gratis) gebruik maken van het zwembad, bubbelbad en diverse spa-faciliteiten.

Hotel Saaga

Dag 2  – Huskysafari

Huskysafari, ca. 5 km

Een flitsende sledetocht die wordt afgesloten met warme bessensap terwijl u luistert naar interessante verhalen over het leven van deze prachtige dieren.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, transfer vanaf verzamelpunt, 2 personen per slee, warm drankje.

Duur

2,5 uur (husky rit van ca. 30 minuten).

In Finland zijn veel husky boerderijen te vinden. Husky’s houden van de kou en doen eigenlijk niks liever dan rennen met de slee. Als u aankomt bij de husky boerderij, zult u zien dat ze u vrolijk kwispelend op staan te wachten. U kunt ze niet blijer maken dan ze met z’n vieren of zessen voor een slee te spannen om u enthousiast door het stille, witte landschap te loodsen. Tijdens deze excursie maakt u kennis met deze schattige honden, mag u ze knuffelen en maakt u een korte tocht door de bossen.

Dag 3 – Sneeuwscootersafari naar rendierboerderij

Met de sneeuwscooter rijdt u ’s ochtends door besneeuwde bossen en komt u uiteindelijk oog in oog met de rendieren. Op de boerderij leert u tijdens een korte tocht een rendierslee te besturen en hoort u de feiten en verhalen over de traditionele rendierboerderij. ‘s Middags bent u weer terug in Ylläs.

Inbegrepen

Engelsprekende gids, thermo-outfit, warm drankje en snack.

Duur

4,5 uur.

Extra info

Rijbewijs verplicht voor het besturen een sneeuwscooter. Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Eigen risico sneeuwscooter € 980. Kinderen t/m 14 jaar zitten in een slee, getrokken door een sneeuwscooter, bestuurd door de gids. Wanneer een kind groter is dan 140 cm mag het achter op een sneeuwscooter zitten wanneer hij de prijs voor een volwassene betaalt.

Stap op uw sneeuwscooter en rijdt dwars door de sprookjesachtige landschappen, besneeuwde bossen en over bevroren meren. Geniet van de prachtige uitzichten en van de sensatie van het rijden op deze grote sneeuwscooters. Ongeveer halverwege maakt u een stop bij een idyllische rendierfarm. Hier krijgt u leuke feiten en verhalen te horen over de traditionele rendierhouderij en hoe het leven van de Sami eruit ziet. Uiteraard mag een kort ritje van ca. 2 km met een rendierslede niet ontbreken. Na afloop neemt u plaats rond het kampvuur in de lappenhut en wordt er warme bessensap of koffie geserveerd door een echte rendierhouder.

Dag 4 – Sneeuwscootertocht en ijsvissen

Onder begeleiding van een gids rijdt u per sneeuwscooter naar een bevroren meer. Daar maakt u kennis met het beroemde ijsvissen. Met wat geluk kunt u genieten van uw eigen vangst tijdens een lunch rond het kampvuur. En willen ze vandaag niet bijten, géén nood: er zijn koffie en broodjes mee.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, snack, warme drank.

Duur

4 uur

Extra info

Rijbewijs verplicht voor het besturen een sneeuwscooter. Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Eigen risico sneeuwscooter € 980. Kinderen t/m 14 jaar zitten in een slee, getrokken door een sneeuwscooter, bestuurd door de gids. Wanneer een kind groter is dan 140 cm mag het achter op een sneeuwscooter zitten wanneer hij de prijs voor een volwassene betaalt.

Deze excursie combineert de twee favoriete bezigheden van de Finnen, namelijk ijsvissen en sneeuwscooteren! Na de verplichte instructies stapt u op de sneeuwscooter en rijdt u door de prachtig besneeuwde bossen naar een bevroren meer. Daar boort u een gat in het ijs van vaak wel een meter dik om vervolgens te hengelen naar poolvis. We wensen u een goede vangst!

Dag 5 – Sneeuwschoenwandeling

Tijdens deze wandeling ontdekt u de magie en stilte van het prachtige Finse sneeuwlandschap en hoe eenvoudig u op deze manier door de sneeuw voortbeweegt. Tijdens deze tocht van ca. 3 uur wordt u begeleid door een gids.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, warm drankje.

Duur

2,5 uur.

Extra info

Minimum leeftijd 12 jaar.

Het knisperen van verse sneeuw onder uw schoenen is misschien wel één van de mooiste geluiden die u kunt horen in een prachtig witte landschap. Bindt speciale sneeuwschoenen onder uw gewone schoenen en ga samen met een gids de natuur in. De gids verteld u over het leven in Lapland en laat u plekken zien waar u anders niet had kunnen komen. Zelfs met deze soort tennisrackets onder uw voeten zal u merken dat u soms evengoed diep wegzakt en dat het af en toe hard werken is. Geniet van de prachtige landschappen, mooie uitzichten en de serene rust.

Dag 6 – Lapland Hotel SnowVillage

Aan het begin van de avond vertrekt u per bus naar Lapland Hotel SnowVillage waar u de nacht doorbrengt. SnowVillage bestaat uit een restaurant, bar, lobby, ijsrestaurant, ijsbar en uiteraard diverse ijssuites. U geniet van een uitgebreid diner in het restaurant Krouvi. Alhoewel de temperatuur in een ijssuite constant vijf graden onder nul is, zal u het in de warme slaapzak op rendiervellen niet koud hebben.

Inbegrepen

Bustransfer vanaf verzamelpunt, overnachting inclusief halfpension.

Extra info

Thermische kleding is niet inbegrepen.

Lapland Hotel SnowVillage wordt elk jaar opnieuw opgebouwd uit sneeuw en ijs. Verschillende ijskunstenaars creëren vanuit het niets een ijshotel met unieke slaapkamers. Binnen is er een trendy ijsbar, ijsrestaurant en een ijskapel waar getrouwd kan worden. In het hotel wordt u op verschillende plekken verrast met ijsdecoraties. U brengt de nacht door in een suite voorzien van unieke ijsdecoraties. Het bed van ijs is voorzien van zeer goed geïsoleerde matrassen en slaapzakken met fleece-voering. U kunt gebruik maken van de sauna, toilet- en douchefaciliteiten in het hoofdgebouw. ‘s Morgens wordt u gewekt met een glas warme bessensap waarna u het ontbijt kan gebruiken in het ‘warme’ restaurant.

Dag 7 – Dag ter vrije besteding

Vandaag trekt u uw eigen plan. Ga bijvoorbeeld skiën, snowboarden of langlaufen en ’s avonds heerlijke ontspannen in de sauna.

Dag 8 – vlucht naar Amsterdam

Transfer, vlucht Kittilä-Amsterdam met TUIfly.

Prijzen

  • Reisperiode 08‑01‑2023 t/m 15‑01‑2023
  • Reisduur 8 dagen
  • Aantal personen 2 personen
  • Type accommodatie 2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet
  • Verzorging Logies/ontbijt
  • Vervoer Vliegen

Totaal voor 2 personen € 3538,-

Iets voor u? Maak direct een afspraak op het reisbureau bij uw in de buurt of vraag een reisvoorstel aan. 

Maak een afspraak

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid