8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - FinlandWinter Adventure Noorderlicht Ylläsjärvi

 • Inclusief Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Vanuit een familiehotel op een bijzondere locatie
 • Noorderlichtlounge in wilderness hotel

Het magische noorderlicht staat misschien ook wel op uw bucketlist. Reden genoeg om Fins Lapland te bezoeken. Vanuit hotel Ylläsrinne kunt u ’s avonds in de lounge plaatsnemen en u overgeven aan dit natuurwonder. Tijdens de sneeuwschoenwandeling gaat u onder begeleiding van een gids op jacht naar Aurora Borealis (noorderlicht). Maar u gaat ook een sneeuwscootertocht en een huskysafari maken. Daarnaast blijft er nog tijd over om te skiën, snowboarden, langlaufen of om  SnowVillage te bezoeken.

Dag 1 – Vlucht naar Kittilä

Vlucht Amsterdam-Kittilä met TUIfly. Inclusief Transfer, Hotel Ylläsrinne. 7 overnachtingen

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het Hotel Ylläsrinne. Hier ontvangt u een welkomstdrankje en de thermische kleding om deze week te gebruiken. Voor het diner is er nog tijd om gebruik te maken van de sauna.

Dag 2 – Sneeuwschoenwandeling noorderlicht

Vandaag kunt u gaan langlaufen, snowboarden of skiën, of u verkent de omgeving van Ylläsjärvi. In de avond gaan we op zoek naar Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht. De gids brengt u naar de beste plek om dit te zien en vertelt u alles over dit bijzondere natuurverschijnsel. Hopelijk bent u een van de gelukkige die het noorderlicht met eigen ogen gezien heeft.

Duur

2,5 uur.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, warm drankje en snack.

In het donker loopt u door het stille bos en speurt u de hemel af naar het noorderlicht. Bij het warme vuur kunt u genieten van een warm drankje, terwijl de gids meer verteld over de natuur en het magische noorderlicht. De besneeuwde natuur ziet er totaal anders uit in het donker en u kunt zeker de mystiek van Lapland voelen.

Dag 3 – Sneeuwscootersafari.

U maakt kennis met de sneeuwscooter. De gids geeft u instructies voor het veilig gebruik alvorens u op het Ylläsjärvimeer kan gaan testrijden. Zodra iedereen comfortabel is gaan we de bossen in voor een mooie tocht door het landschap van Ylläs.

Duur

2 uur

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, warm drankje en snack.

Extra info

Rijbewijs verplicht voor het besturen van een sneeuwscooter. Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Eigen risico sneeuwscooter € 900. Kinderen t/m 14 jaar zitten in een slee, getrokken door een sneeuwscooter, bestuurd door de gids. Wanneer een kind groter is dan 140 cm mag het achter op een sneeuwscooter zitten wanneer hij de prijs voor een volwassene betaalt.

Dit is een spannende sneeuwscootersafari voor zowel beginners als de meer ervaren chauffeurs. Na de uitleg van de gids gaat de 15 tot 20 km durende tocht door bossen en over dichtgevroren meren. Onderweg wordt gestopt voor een warm drankje met een donut. Na afloop weet u 1 ding zeker….. dit wilt u zeker nog een keer doen!

Dag 4 – Vrije tijd

Dag ter vrije besteding. Verken vandaag de omgeving van Ylläsjärvi per sneeuwschoenen of ga skiën, snowboarden of langlaufen. In de avond kunt u bijvoorbeeld op zoek gaan naar het noorderlicht per sneeuwscooter.

Dag 5 – Huskysafari

Vandaag gaan we naar de huskyboerderij. De enthousiaste honden staan al te blaffen voor de slee en willen niets liever dan u door het mooie landschap sleeën. Na de huskysafari van ca. 1 uur warmen we ons op bij het kampvuur met een warm drankje en krijgen we meer te horen over de honden en het leven op een huskyboerderij.

Duur

2 uur.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, transfer, thermo-outfit, warm drankje en snack.

Vandaag gaan we naar de huskyboerderij. De energieke honden staan ons al op te wachten, maar eerst volgt een uitgebreide uitleg hoe we de slee moeten besturen. We maken een tocht van ca. 10 km door het bos en over het bevroren moeras. Genieten van het geweldige uitzicht en de stilte. U hoort niets anders dan het gekraak van de sneeuw en het gehijg van de honden. Bij het kampvuur krijgt u onder het genot van een warm drankje meer te horen over de honden en het leven op een huskyboerderij.

Dag 6 t/m 7 – Dagen ter vrije besteding

Deze dagen zijn zelf in te vullen. Breng een bezoek aan de rendierboerderij, maak een sneeuwscootertocht, ga met de stepslee naar het dorp of ga skiën in Ylläs. De skibus stop voor de deur van het hotel. Lekker relaxen in de sauna kan natuurlijk ook. Kortom je hoeft je niet te vervelen.

Dag 8 – Vlucht naar Amsterdam

Transfer, vlucht Kittilä-Amsterdam met TUIfly.

Programma bij vertrek op  zaterdag

De beschreven reis is geldig bij vertrek op zondag. Bij vertrek op zaterdag 17/12 is de inbegrepen Sneeuwschoenwandeling noorderlicht op dag 3, Sneeuwscootersafari op dag 4 en Huskysafari op dag 6.

Prijzen:

 • Reisperiode 17‑12‑2022 t/m 24‑12‑2022
 • Reisduur 8 dagen
 • Aantal personen 2 personen
 • Type accommodatie 2-pk,bad en/of douche,toilet
 • Vervoer Vliegen
  Totaal voor 2 personen € 3898,-

 

 • Reisperiode 08‑01‑2023 t/m 15‑01‑2023
 • Reisduur 8 dagen
 • Aantal personen 2 personen
 • Type accommodatie 2-pk,bad en/of douche,toilet
 • Vervoer Vliegen
  Totaal voor 2 personen € 3198,-

Iets voor u? Maak direct een afspraak op het reisbureau bij uw in de buurt of vraag een reisvoorstel aan. 

Maak een afspraak

Alle genoemde prijzen en reisprogramma’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid