8-daagse wintervakantie Finland met verblijf in hotelWinter Adventure Essence of Lapland

Verscholen achter de fjells van Muonio ligt, aan het meer en tussen de bossen, wildernis hotel Jeris. Hier vindt u rust en ruimte en kunt u volop genieten van de winterse activiteiten die deze week op het programma staan. U maakt een huskysafari, gaat op bezoek bij de authentieke rendierboerderij Torassieppi en het Winter Village. Maak een mooie sneeuwscooter tocht en leer de kneepjes van het ijsvissen en ga sneeuwschoenwandelen. Ga ook op zoek naar het noorderlicht in een heuse Aurora sneeuwtrein. Kortom, alle hoogtepunten die u in Lapland kunt beleven!

Dag 1 – Vlucht naar Kittilä

Vlucht Amsterdam-Kittilä met TUIfly. Inclusief Transfer, Wildernis Hotel Jeris (7 overnachtingen)

Met de vlucht vanaf Amsterdam komt u aan op de luchthaven van Kittilä. Na een transfer checkt u in bij Wildernis Hotel Jeris.

Wildernis Hotel

Dag 2 – Rendierboerderij, Winter Village en Noorderlichtworkshop

De Torassieppi rendierboerderij is meer dan 100 jaar oud en authentiek in zijn soort. Er is zelfs een klein rendiermuseum bij. U kunt hier met een lasso leren werpen om uw skills te trainen. En u maakt een rendiersledetocht (1 of 2 personen per slee) van ca. 3 km door het bos. De lunch wordt geserveerd in het IJsrestaurant van het Winter Village. Dit bezoek duurt ca. 4 uur inclusief transfers. In de namiddag vertelt de gids u over het wonderbaarlijke natuurverschijnsel, het noorderlicht, de wetenschap en de legendes onder het genot van een drankje en een snack.

1) Inbegrepen Rendiersafari

Engelssprekende gids, thermo-outfit, transfer, lunch.

Duur

4 uur.

Na een transfer van ca. 20 minuten komt u aan op de 100 jaar oude traditionele rendierfarm van Torassiepi. Hier leert u lasso werpen en kunt u een klein museum bezoeken. U krijgt een uitleg hoe u een rendierslede moet besturen. Daarna volgt er een rendiersledetocht van ca. 3 km. Ook zal er tijdens de safari lunch worden geserveerd in het ijsrestaurant.

2) Inbegrepen Noorderlichtworkshop

Engelssprekende gids, drankje en snack.

Duur

2 uur.

In de middag vertelt de gids u meer over het fascinerende fenomeen van het noorderlicht en de wetenschap en mythen erachter terwijl u geniet van een lokaal drankje en een hapje.

Dag 3 – Huskysafari en Laps diner

Na het ontbijt gaat u naar de huskyboerderij Torassiepi waar u kennis maakt met deze mooie en krachtige honden (ca. 2,5 uur). De sledes zijn al voor u ingespannen en u vertrekt voor een tocht van ca. 15 km door de bossen en over het meer. Daarna is er gelegenheid om met de husky’s te spelen en de gids vertelt u meer over de verschillende soorten huskyhonden. In de avond geniet u van een traditioneel diner geserveerd in het restaurant aan het meer. Na het eten leert u meer over de Sami bevolking.

Inbegrepen Huskeysafari

Engelssprekende gids, thermo-outfit, transfer.

Duur

2,5 uur.

De honden van de Harriniva huskyfarm kunnen niet wachten u te ontmoeten en de gids zal u vertellen over hun leven en gewoontes. Ook krijgt u een uitleg over hoe de slede werkt en gaat u een safari maken van ca. 15 km. U rijdt met 2 personen op een slede. Tussendoor wisselt u en wordt er gestopt om foto’s te maken.

Dag 4 -Ijsvissen en sneeuwscootersafari

Na het ontbijt stapt u op de sneeuwscooter voor een tocht van ca. 35 km. Volg de gids door met sneeuw bedekte bossen naar een nabijgelegen meer en leer de technieken van de oude netvisserij en geniet van een lunch bij het open vuur.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, warm drankje.

Duur

2 uur.

Na de instructies over het besturen van een sneeuwscooter bent u klaar voor het avontuur. De gids neemt u mee door besneeuwde bossen en over bevroren meren voor een tocht van ca. 35 km. Op het meer bij Jeris gaat u voor het eerst kennismaken met het ijsvissen. Daar boort u een gat in het ijs om vervolgens te hengelen naar Arctische vis. We wensen u een goede vangst!

Dag 5 – Aurora sneeuwtrein

We maken ’s avonds een rit met de Aurora sneeuwtrein. Zoek naar de lichten terwijl u rondrijdt in de verwarmde koets, er wordt een stop gemaakt voor drankjes en een snack rond het vuur.

Inbegrepen

Engelssprekende gids, thermo-outfit, warm drankje en snack.

Duur

2 uur.

Spring op de Aurora sneeuwtrein en geniet van een rit midden in het besneeuwde Lapland. Een geweldige manier om tijdens een verwarmde rit op het noorderlicht te jagen. Inclusief warm drankje en snack bij open vuur.

Dag 6 – Sneeuwschoenwandeling & Arctic Sauna World

Eén van de meest traditionele en oudste manieren om u voort te bewegen door de sneeuw ervaart u vandaag tijdens het sneeuwschoenwandelen. In de ochtend gaat u er op uit met de sneeuwschoenen ondergebonden. De gids laat u de sporen van de wilde dieren van Lapland zien en brengt u op de mooie plekken rondom Jeris. De lunch wordt bereid in het restaurant van het hotel. Beleef vanavond vier verschillende sauna stijlen en leer meer over de geschiedenis van de sauna.

1) Inbegrepen Sneeuwschoenwandeling

Engelssprekende gids.

Duur

3 uur.

Na de transfer trek u uw sneeuwschoenen aan en gaat u met de gids het Pallas-Ylläs National Park in. U komt op ongerepte plekken die u anders nooit zou kunnen bereiken. Niet voor niets staat dit nationale park bekend om zijn adembenemende landschappen en vergezichten.

2) Inbegrepen Artic Sauna World

Inclusief drankje

Sluit deze dag ontspannen af met een bijzondere sauna ervaring onder begeleiding van een sjamaan. Leer meer over de geschiedenis van de sauna en kom helemaal tot rust.

Dag 7 – Dag ter vrije besteding

Maak deze dag een mooie wandeling op de sneeuwschoenen of de langlaufski’s, of geniet van de Arctic Sauna World, met tot slot een verfrissende duik in het ijswak in het meer.

Dag 8 – Vlucht naar Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Kittilä en terugvlucht naar Amsterdam Schiphol

Prijzen

  • Reisperiode 08‑01‑2023 t/m 15‑01‑2023
  • Reisduur 8 dagen
  • Aantal personen: 2 personen
  • Type accommodatie 2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet
  • Vervoer: Vliegen

Totaal voor 2 personen € 4398,-

Iets voor u? Maak direct een afspraak op het reisbureau bij uw in de buurt of vraag een reisvoorstel aan. 

Maak een afspraak

Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid