Studiereizen Tips

Magische momenten in Oman

11 februari 2020 - leestijd: 3 minuten

Op ontdekkingsreis door het land van 1001-nacht. Onze collega Gladys (Pelikaan Reisbureau Zevenbergen) was één van de gelukkigen en mocht mee op studiereis naar Oman. Het sultanaat ‘Oman’ ligt ten zuidoosten van de straat van Harmuz, naast Jemen en onder Saudi-Arabië. Zij ontdekte soeks en moskeeën, weelderige wadi’s, hooggelegen bergdorpen, diepe canyons en reed per 4WD langs de stranden op weg naar woestijn en oases. Magische momenten… Gladys verteld bij thuiskomst: “Ik zou deze bestemming voor 101% aanraden”. Klinkt goed, toch? Lees snel verder waarom!

Deze bestemming is het gehele jaar door goed te bezoeken. De temperaturen schommelen tussen de 27 ºC in de zogenaamde winter en +40 ºC in de zomermaanden. Oman heeft eindeloze stranden met aangename zeewatertemperaturen en schilderachtige havenplaatsen. En ligt op maar 8 uur vliegen van ons koude kikkerlandje. Gladys adviseert: “Ten opzichte van Dubai is er in Oman veel spectaculaire laagbouw te vinden. Het is tevens wel leuk om een tussenstop in Dubai of Abu Dhabi toe te voegen aan de reis. Voor ieder type reiziger is dit land geschikt, want er is namelijk voor ieder wat wils. Van cultuuur tot natuur en van leuke plaatsjes tot prachtige stranden. Er is wel een visum vereist voor dit land. Wij helpen uiteraard graag bij het online aanvragen van dit visum.”

Ze begon haar rondreis in de hoofdstad Muscat. Vanuit hier vertrokken zij naar de woestijn. Welke plek of locatie het meest indruk heeft gemaakt op Gladys? Zij vertelt er graag over: “Het was zo bijzonder om te overnachten in de woestijn. Wij verbleven in het Magic Camp in Wahibi Sands. Midden in de woestijn overnachten omgeven door oranje zandduinen en ver weg van de mensenmassa. Dit is een once-in-a-lifetime ervaring. Na onze bijzondere overnachting in deze luxe tenten stond een bezoek aan de stad ‘Nizwa’ op de planning. Nizwa is een bijzondere plaats, mede vanwege de ligging midden tussen een hele serie van geweldige bezienswaardigheden. Op zoek naar een schitterend gelegen hotel tussen de bergen? Dan is Alila Jabal Akhdar een echte aanrader!”

Ter afsluiting verbleven zij in een accommodatie aan het strand in Muscat. Er zijn hier goede hotels met prachtige privé stranden te vinden. Gladys deelt deze mening: “Een heerlijke afsluiting van de rondreis. Er zijn hier geweldige hotels te vinden, zoals The Chedi Muscat of het trendy Hotel W Muscat. Breng net als wij zeker een bezoek aan de authentieke soeks van Muscat. Ook de indrukwekkende Grand Mosque moet je gezien hebben. Er zijn totaal geen minpunten of nadelen over dit land op te noemen. Behalve misschien dat alcohol er bijna niet te verkrijgen is, alleen in de hotels. Eten en drinken is verder zeer betaalbaar, maar eet bij voorkeur wel in de restaurants. De inwoners zijn zeer vriendelijk en gastvrij en inmiddels ingespeeld op het toerisme. Ik zou een groepsreis of een privé rondreis met chauffeur of gids aanraden. Zelf rijden kan ook, want de wegen zijn er goed.”

Dit alles maakt Oman ideaal voor een veelzijdige, luxe zonvakantie. Een uitgelezen combinatie van Oosterse mystiek, Westers comfort en een gastvrije bevolking. Wil jij ook de details horen over deze reis of meer weten over Oman als vakantiebestemming? Gladys vertelt graag over deze 1001-nacht bestemming.

Een afspraak maken met Gladys? Dat kan!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht