Nieuws

[Reisverslag] Stedentrip Praag met de trein

18 november 2021 - leestijd: 5 minuten

Onze reisspecialisten gaan natuurlijk ook regelmatig zelf op reis. Zo kunnen ze u inspireren en voorzien van de beste tips en adviezen. In dit reisverslag neemt Monika van Pelikaan Reisbureau Breda ons mee op een treinreis naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Reist u met haar mee? 

In de herfst naar Praag met de trein, wat een aanrader !!

Donderdag 04-11-2021 – vertrek met de trein

Op donderdag avond 4-11-2021 vertrok onze trein vanuit Breda naar de sprookjesachtige stad Praag.
Wat een ontspannen en leuke manier van reizen. Ja, je bent langer onderweg dan met het vliegtuig. Maar wat gemakkelijk, toch, in Breda opstappen om vervolgens in Praag pas weer uit te stappen. Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje ging het landschap aan ons voorbij. In de 4 persoons couchette konden we onze zitplaatsen veranderen in een bed, om zo de nacht comfortabel door te brengen.

stedentrip_praag_aanzicht

De stad is een plaatje in de herfst

Vrijdag 05-11-2021 – Parken, Mala Strana en de Karelsbrug

Na een goede nachtrust konden we de dag uitgerust beginnen.
Vanuit het treinstation in Praag konden we zo de stad inlopen om zo een gezellig terras op te zoeken voor een heerlijk kopje koffie.
Na deze korte stop te voet naar ons hotel om onze bagage af te leveren en ons op te frissen. Gelukkig konden we direct gebruik maken van onze kamer.
Vervolgens de hoogste tijd om deze bijzondere stad te gaan ontdekken. Doordat we pas zondagavond weer terug naar huis gaan met de trein, hebben we 3 hele dagen tot onze beschikking. De eerste dag hebben we flink gewandeld ( 20KM ) en ik ben echt geen grote wandelaar. Er is gewoon zo veel te zien, en dan is wandelen echt niet erg. Wil je niet te veel wandelen, geen probleem. De stad heeft een prima vervoersnet, en kaartjes zijn zeer makkelijk te verkrijgen.

Dag 1 was voor ons een mix van genieten van de mooie parken van de stad, Mala Strana en natuurlijk de beroemde Karelsbrug.

Stedentrip Praag - Karelsbrug

Zaterdag 06-11-2021 – de oude stad en de Joodse Wijk

Na een heerlijk ontbijt waren we weer zeer benieuwd wat de 2e dag ons zou brengen. In de ochtend zijn we met de tram naar de oude stad gegaan. Wat is het genieten om door de oude straatjes te wandelen. Je komt ogen tekort. De kerken zijn niet alleen aan de buitenkant mooi. Bezoek zeker ook eens een kerk, en ontdek de pracht en praal. Nadat we de oude stad bezocht hadden, eerst tijd voor een pauze aan het water en heerlijke hapjes en drankjes.

Een Terrasje in Praag

Proost! Of zoals ze dat hier zouden zeggen: Na zdraví

Na onze pauze tijd voor de volgende ontdekking, de Joodse buurt. Bewust hadden wij ervoor gekozen om deze wijk op zaterdag te bezoeken. Het is dan Sabbat, en minder druk. Het Joodse kerkhof wat zeer bekend staat is dan wel gesloten ( en ook de Synagogen ). Maar je moet in deze mooie stad keuzes maken. De Joodse wijk is zeker de moeite waard, wederom prachtige gebouwen en synagogen. Voor degene die houden van de chique winkels is deze buurt een aanrader. Deze dag ook weer 16 km gewandeld, en wat hebben we weer genoten. In de avond een gezellig restaurantje opgezocht. Er is keuze genoeg aan restaurants. Samen weer even de dag doornemen en tot de ontdekking komen dat we weer veel moois hebben gezien.

Stedentrip_praag_Joodse_buurt

Zondag 07-11-2021 – Jugendstil, Praagse Burcht en Hradcany

Na het ontbijt eerst onze bagage naar het treinstation gebracht, veilig in een locker, om zo nog een hele dag de stad verder te kunnen ontdekken. Vandaag stond de nieuwe stad op onze agenda. Tijd om andere sferen te proeven. Ook dit gedeelte van de stad wist mij weer te verbazen. Veel Jugendstil oftewel Art Nouveau .
De jugendstil of art nouveau (is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was. De jugendstil manifesteerde zich vooral in gebruiksvoorwerpen, de architectuur en de schilderkunst.

Praag is ook de stad van Kafka. Franz Kafka was een Duitstalige schrijver die wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk kreeg vooral na zijn dood een grote invloed op de westerse literatuur. In het nieuwe gedeelte van Praag staat er een mooi kunstwerk ter ere van Kafka. Om onze stedentrip goed af te sluiten hebben we de Praagse Burcht en Hradcany bezocht.
Ondanks onze vele indrukken wilden we dit ook nog bezoeken. De Burcht is een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld, en vanuit de hele stad te herkennen aan de torens van de St-Vituskathedraal. In dit gedeelte van de stad kun je ook het beroemde gouden straatje bezoeken.

Na deze mooie wandeling was het tijd om terug richting het station te gaan. Eerst nog even een hapje eten, om vervolgens weer op de trein te stappen richting Breda. Na een goede nachtrust kwamen we op maandagmiddag weer aan in Breda.

Meer weten over deze ontspannende treinreis?

Zowel de treinreis als de stad Praag kan ik u van harte aanraden. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere stad? Graag geef ik tips, zowel over de reis als over de stad. Door goed voorbereid te zijn, kan u ter plaatse extra veel genieten. Hopelijk tot snel!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht