Studiereizen

[Reisverslag] reis mee naar Mauritius met Angelique

25 juli 2023 - leestijd: 6 minuten

In juni is Reisspecialist Angelique van Pelikaan Reisbureau Zevenbergen op studiereis geweest naar Mauritius! In zes dagen tijd heeft ze het hele eiland ontdekt. Vanaf Brussels Airport begon de directe vlucht naar dit tropische eiland en heeft Angelique 8 hotels bezocht. In 4 hotels heeft ze zelfs geslapen. Ontdek haar bevindingen van de prestigieuze Beachcomber Resorts & Hotels en de adembenemende omgeving!

Zaterdag 3 juni – Plaine Magnien

Na een nachtvlucht komen we om 11.00 uur aan op Mauritius. Nadat we de lokale reisagent hadden ontmoet, zijn we gelijk naar het eerste hotel gegaan: Shandaria Beachcomber. Tijdens een welkomstdrankje kregen we een tropische bui, die heb je hier af en toe. De vliegtuigen gaan laag over omdat we vlakbij het vliegveld zitten. Omdat het complex vrij groot is, wordt er gebruik gemaakt van golfkarren. Na het diner in het hotel (Italiaanse tapas) hebben we de dag afgesloten in de bar. Tijd om de ogen te sluiten!

Shandaria Beachcomber Resort & Spa

 • Indruk: Mooi complex, diverse gebouwen, dus het oogt niet heel massaal. Wel zijn er veel gebouwen en kun je met een golfkar gebracht en gehaald worden naar de gemeenschappelijke ruimtes
 • Ligging: 13 minuten rijden van de luchthaven en direct aan het strand gelegen
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension of All Inclusive

Zondag 4 juni – Mahébourg, Cannonier en Balaclava

Vandaag gaan we de omgeving en nieuwe hotels ontdekken. Na het lekkere ontbijtbuffet met vers fruit stapten we de bus in op weg naar het dorp Mahébourg. Hier heb je een kleine markt met groente en fruit. Daarna liepen we door naar de waterkant, waar een mooi uitzicht op de baai op je wacht. Daarna zijn we doorgereden naar hotel Cannonier. Na een lunch in het inpandige Navigator restaurant reden we naar het volgende hotel, waar we ook de nacht gingen doorbrengen: Victoria Beachcomber Resort & Spa. In de avond hadden we een diner in het strandvisrestaurant Horizon. We werden verrast met een 5-gangen diner en de ambiance was super!

Canonnier Beachcomber

 • Indruk: Mooi complex, tropisch sfeertje. Mooie zwembaden en prachtige ligging aan het strand. Over het terrein liggen diverse complexen van maximaal 2 hoog. Netjes verzorgd met rieten daken
 • Ligging: 55 minuten van de luchtgaven en direct aan het strand gelegen
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension of All Inclusive

Victoria Beachcomber Resort & Spa

 • Indruk: Dit hotel komt oud over. De gangen zijn aan een update toe. Verder wel gezellig. De gebouwen zijn allemaal aan elkaar verbonden. Maximaal 3 hoog. In het complex is ook een apart gedeelte voor adults only. Deze gebouwen zijn erg modern en zien er fris uit.
 • Ligging: de luchthaven is 65 minuten rijden en het hotel ligt aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension of All Inclusive

Maandag 5 juni – Grand Baie

Al vroeg in de ochtend vertrekken we naar het eerste hotel: La Mauricia Beachcomber. Hier kregen we een heerlijk ontbijt aangeboden van het buffet. Wat was er veel keuze! Ondertussen begon het te regenen buiten, wat een mooie regenboog opleverde. Vanuit dit hotel kun je zo lopen naar de lokale winkels en restaurants van Grand Baie. We vervolgden onze weg naar het Royal Palm hotel, dat vlakbij ligt. Daarna stond een bezoek aan een voormalige suikerfabriek op het programma, gevolgd door een bezoek aan een prachtige botanische tuin. Helaas kwam de regen met bakken uit de hemel en hebben we het bezoek moeten afbreken. Snel door naar het Trou aux Biches hotel, waar we ook zouden overnachten.

Mauricia Beachcomber

 • Indruk: Mooi verzorgd complex met uitzicht op de baai en dichtbij diverse winkeltjes. Het is een groot hotel dat lang en uitgerekt in een slingervorm over het complex staat.
 • Ligging: De luchthaven is ongeveer 70 minuten rijden en het complex grenst aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension of All Inclusive

Royal Palm Beachcomber

 • Indruk: Dit hotel ademt luxe. Mooi en goed onderhouden hotel, prachtige tuinen en zeer mooie kamers. Voordeel is dat men lopend naar de winkels kan.
 • Ligging: De luchthaven is op ongeveer 5 kwartier rijden en het hotel ligt aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt of Halfpension

Trou aux Biches Beachcomber

 • Indruk: Het gebouw ademt rust uit. Mooi aangelegde tuinen. Prachtige appartementen / villa’s voor grote families. Mooie buitendouches aanwezig bij een aantal kamertypes. Veel kleine zwembaden bij de gebouwen zodat je niet naar het hoofdzwembad hoeft.
 • Ligging: De luchthaven is een klein uurtje rijden en het hotel ligt aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension of All Inclusive

Dinsdag 6 juni – Curepipe

Vandaag gaan we de toerist uithangen! Al vroeg in de ochtend komen we aan bij Trou aux Cerfs. Hier ligt de krater in Curepipe. We proberen een glimp van de krater op te vangen en wat vooral opvalt is dat het hier relatief veel groener is dan op de rest van het eiland. Door naar de Hindoe tempel in Grand Bassin. Twee immens grote beelden duiken op. Rond de beelden kun je offers brengen en lopen er brutale aapjes rond. De volgende stop is bij de kloven van Riviere Nore om vervolgens naar de rumproeverij Chamarel te gaan. Daarna zijn we nog naar de 7 kleuren waterval geweest, een prachtig natuurverschijnsel. Na een lange dag vol indrukken was het tijd om in te checken in het Beachcomber Dinarobin hotel.

Dinarobin Beachcomber

 • Indruk: Zeer groot en goed verzorgd complex dat samen gaat met Paradis Beachcomber hotel. tussen de gebouwen ligt een klein zwembad zodat je niet naar het grote algemene zwembad hoeft.
 • Ligging: de luchthaven is een uurtje rijden en het complex ligt aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension en Escape pakket bij te boeken

Woensdag 7 juni – Le Morne

Deze ochtend besluit ik om roomservice te nemen, omdat ik niet helemaal fris en fruitig ben wakker geworden. De andere collega’s hebben de laatste dag nog een hotelbezoek gedaan. Ik heb dat overgeslagen en ben eigenlijk vanaf het hotel direct doorgegaan naar de luchthaven, waar de terugvlucht met Air Belgium op de planning stond. Tijdens de terugvlucht heb ik veel  kunnen slapen in het vliegtuig. Ondanks de vele tropische regenbuien kijk ik terug op een mooie reis naar Mauritius.

Paradis Beachcomber

 • Indruk: Zeer groot en goed verzorgd complex dat samen gaat met Dinarobin Beachcomber hotel. Ook hier ligt tussen de gebouwen een klein zwembad zodat je niet naar het grote algemene zwembad hoeft.
 • Ligging: de luchthaven is een uurtje rijden en het complex ligt aan het strand
 • Verzorging: Logies/ontbijt, Halfpension en Escape pakket bij te boeken

Dit was mijn reis naar Mauritius! Ook iets voor u?

Deze bestemming was nog niet bekend bij ons op het reisbureau, dus ik wilde graag eens met eigen ogen zien hoe Mauritius is. De hotels zijn goed verzorgd, de bezienswaardigheden zijn mooi en de onderwaterwereld is adembenemend. Duiken en snorkelen is dus zeker iets wat u zou moeten doen. Ook het gebied van Chamarel met de watervallen en de 7 kleuren aarde is erg bijzonder om te zien. Kortom: Mauritius is een verrassende bestemming. Er wordt veelal gedacht dat het een honeymoon bestemming is maar er zijn verrassend veel kinderfaciliteiten bij de accommodaties.

Wilt u meer informatie over Mauritius? Dan kunt u een afspraak maken met Angelique van Pelikaan Reisbureau Zevenbergen.

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht