Studiereizen

[Reisverslag] De mooiste Portugese steden in Costa Lisboa en Alentejo

24 april 2024 - leestijd: 4 minuten

Onze reisspecialisten gaan natuurlijk ook regelmatig zelf op reis. Zo kunnen ze u inspireren en voorzien van de beste tips en adviezen. In dit reisverslag neemt Jamie (werkzaam bij Pelikaan Reisbureau Breda en Prinsenbeek) u mee op een ontdekkingstocht langs verschillende Portugese steden in de regio Costa Lisboa en Alentejo.

Ik was al eens eerder in Portugal geweest, maar nog nooit in de steden die ik tijdens deze studiereis heb bezocht. Ik vond het dan ook superleuk om deze verschillende plekken te ontdekken en meer te leren over deze regio’s. Een absolute aanrader. Reist u met mij mee?

portugese mooiste steden

De start van mijn studiereis

Vanaf de luchthaven in Lissabon zijn we naar Estoril gereden om hier vervolgens twee nachten te verblijven. Estoril is een levendig kustplaatsje met fijne stranden, leuke bezienswaardigheden en sfeervolle terrassen en is een fijne uitvalsbasis om de rest van de omgeving te ontdekken. Zo staat u bijvoorbeeld in 30 minuten met de trein in Lissabon of loopt u vanuit Estoril heel gemakkelijk, langs de kust naar het dorpje Cascais. In Cascais geniet u van gezellige straten, terrasjes en zelfs een zandstrand!

mooiste portugese steden

Ontdek Sintra

Op de tweede dag van onze reis zijn we na het ontbijt vertrokken naar Sintra. Dit is een magisch stadje dat ook door UNESCO op de werelderfgoedlijst is gezet. Sintra staat vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen. En alles is omringd door prachtige tuinen en parken. U kijkt uw ogen uit! Ook heeft dit stadje leuke straatjes waar u verschillende bakkerijen, restaurants en winkels vindt. Na het bezoek aan Sintra hebben we een bezoek gebracht aan Cabo da Roca. Hier heeft u een mooi panoramisch uitzicht over zee. Bij Cabo da Roca vindt u enkel een vuurtoren en ruïnes, maar het uitzicht is zeker de moeite waard!

Tip: Breng een bezoek aan het nationaal paleis van Sintra. In het Portugees Palecio da Vila.

steden mooiste portugese

Bezoek de stad op zeven heuvels: Lissabon

Vandaag stond een bezoek aan de welbekende hoofdstad Lissabon op de planning. Hier vindt u veel mooie plekken, bezienswaardigheden, winkels en horecagelegenheden. Enkele bekende hoogtepunten die we hebben mogen zien zijn Castelo de Sao Jorge en de muur met tien torens.

Tip: Proef de heerlijke Pasteis de Nata. Dit zijn de meeste bekende taartjes uit Lissabon.

Vanuit Lissabon zijn we doorgereden naar Sesimbra. Dit is een sfeervolle vissersplaats. In Sesimbra heeft u een mooi zandstrand en een gezellige boulevard.

Évora in de De Alentejo streek

De een na laatste dag is inmiddels alweer aangebroken. We gaan richting de Alentejo streek waar we een bezoek gaan brengen aan het kunstzinnige dorpje Évora. In Évora vindt u charmante, smalle straten en kenmerkende witte huizen met balkonnetjes. Voeg daaraan historische gebouwen en levendige pleintjes aan toe en u weet dat u goed zit. Overal waar u kijkt ziet u de prachtige zelfgeschilderde tegels. Ik vond Évora de mooiste plek van onze studiereis. Daarnaast is het een rustige omgeving waardoor u lekker kunt ontspannen. Als ik ooit nog de kans zou krijgen om hier terug naartoe te gaan, zou ik dat zeker doen!

Tip: Verblijf in hotel Vila Gale do Campo. Dit hotel is geschikt voor jong en oud en is gelegen in een prachtige omgeving.

Het historische Serpa

Vandaag is de laatste dag van onze studiereis in Portugal. We gaan een bezoek brengen aan Serpa. Dit historische stadje met witte huisjes, een indrukwekkend kasteel en een eeuwenoud aquaduct. En dat is nog niet alles; het is ook prachtig gelegen tussen wijngaarden en olijfbomen. Serpa is een mooi stadje met aardige inwoners maar u gaat hier niet heen voor een hele dag vermaak. Bent u op rondreis of heeft u een huurauto? Dan zou ik wel een bezoek brengen aan het dorpje en dit aanvullen met andere leuke dorpjes in de omgeving.

Dit was mijn studiereis naar Portugal – iets voor u?

Zo dat was mijn 5-daagse reis in Portugal. Het is mij zeer goed bevallen. Costa Lisboa en Alentejo zijn regio’s waar veel te doen en te zien is en ook deze steden zijn daar een mooi voorbeeld van. Het is zo ontzettend veelzijdig. Houdt u van historie? Of geniet u liever van indrukwekkende bezienswaardigheden of doet u niets liever dan uitrusten op een terrasje met een van de lokale heerlijke gerechten? Alles is mogelijk! Bent u al enthousiast geworden? Maak een afspraak op een van onze reisbureaus, wij adviseren u graag!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht