Studiereizen

Op reis naar Jordanië? Renate deelt haar ervaringen

22 oktober 2021 - leestijd: 3 minuten

 05-10-2021: Koffer gepakt, paspoort bij de hand, alle papieren m.b.t. vaccinatie en PCR testen uitgeprint, zonnebrand mee en Renate van Pelikaan Reisbureau Hillegom is klaar voor vertrek. Op studiereis naar Jordanië, land van woestijn, wereldwonder Petra, de dode zee en een prachtige onderwaterwereld. 

Ik ga voor u Jordanië ontdekken. Laat deze studiereis nu precies het programma zijn van de lezersreis die deze maand in de ANWB kampioen staat! En weet u dat alle reizen van de ANWB ook via Pelikaan Reisbureaus gereserveerd kunnen worden?! 

Een reis vol hoogtepunten

Tijdens deze prachtige rondreis ontdekken we de hoogtepunten van het gastvrije Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman bezoeken we de opgravingen van de en de mozaïeken van Madaba en Mount Nebo. We reizen door naar de Dode zee, het laagste punt op aarde. Gelukkig is er ook tijd om te drijven op de dode zee.

De stad Jerash werd pas na duizenden jaren ontdekt.

Petra

Via de King’s Highway rijden we naar het kruisvaarderskasteel Shobak en krijgen we in little Petra alvast een voorproefje voor de volgende dag; het bezoek aan één van de 7 wereldwonderen, de stad Petra. 

Deze duizenden jaren oude stad ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte. Door de rood en oranje gekleurde bergkloof lopen we recht af op de oude schatkamer van een koning. De uitgehakte rotsgraven, tempels, theaters en steeds wisselende lichtinvallen die de rotsen zalmroze kleuren, vormen een geweldig schouwspel! Om ook het klooster te bezoeken, het grootste gebouw van Petra, moeten we 850 treden klimmen. Een stevige klim, maar echt zo de moeite waard! 

Petra

Aqaba

We rijden door naar Aqaba, waar we een overnachting hebben in het 5*****-hotel Mövenpick Resort & Residence, met een eigen strand en een heerlijk zwembad. Hier hebben we een boottocht gemaakt en kunnen we snorkelen tussen de kleurrijke vissen en het prachtige koraal. 

Dode Zee - Reis Jordanie

En of we fan zijn van de Dode Zee!

Wadi Rum woestijn

Door naar de Wadi Rum woestijn, alwaar we overnachten in een tentenkamp en de schoonheid van de woestijn kunnen ontdekken. ’s Avonds zien we de flonkerende sterrenhemel en krijgen we uitleg van een Bedoeïen hoe de sterren in vroegere tijden werden gebruikt om de weg te vinden.

 

Overnachten in een tent in de woestijn - Jordanie

Overnachten in een woestijn? Een fantastische ervaring

De ochtend starten we met een jeeptour door de woestijn en rijden we weer terug naar Amman, waar de studiereis bijna ten einde is. We sluiten de reis af in een rooftopbar in Rainbowstreet, het uitgaansgebied van Amman.   

Wadi Rum Woestijn

De woestijn van Wadi Rum

Na een rechtstreekse vlucht van ca. 5 uur met Transavia zijn we weer terug in Nederland en kan ik alleen maar zeggen: Jordanië, wat ben je mooi! 

Overweegt u een vakantie naar Jordanië? Loop bij ons binnen

Staat Jordanië ook op uw bucketlist, neem dan zeker contact op met één van onze reisbureaus. Door het maken van deze studiereizen kunnen de medewerkers uit eigen ervaring, samen met hun vakbekwame kennis, de mooiste reizen naar uw wens adviseren en reserveren. Tot gauw! 

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht