Studiereizen

[Reisverslag] Patricia ontdekt de Kanaaleilanden

17 mei 2024 - leestijd: 7 minuten

Reisspecialist Patricia van Pelikaan Reisbureau Breda is samen met Sunair pasgeleden op reis geweest naar de Kanaaleilanden. De Kanaaleilanden is een eilandengroep gelegen op circa 20 kilometer afstand van de Franse kust, ter hoogte van Bretagne. Tijdens de studiereis ontdekten ze de schoonheid van deze eilanden en bracht ze een bezoek aan verschillende accommodaties. Benieuwd hoe ze de Kanaaleilanden heeft ervaren? Lees dan gauw verder!

De Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden bestaat uit de hoofdeilanden Guernsey en Jersey en de kleinere eilanden Alderney, Sark, Herm, Lihou, Jethou (privébezit) en Brecqhou (privébezit). Enkel de twee hoofdeilanden kennen een officiële hoofdstad. Voor Guernsey is dit Saint Peter Port en voor Jersey is dit Saint Helier.

Jersey, Guernsey, Herm en Sark lenen zich uitstekend om het actieve met het Bourgondische te combineren. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar je heerlijk kan fietsen of wandelen. De keuken – met onmiskenbaar Franse invloeden – lijkt speciaal voor fijnproevers geschapen!

De Kanaaleilanden hebben een mild zeeklimaat, in de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 graden en in de zomermaanden rond de 20 graden. Als officiële taal wordt hier Engels gesproken, maar vanwege de ligging komt ook veel Frans voorbij.

kanaaleilanden

Dag 1 | Op naar de Kanaaleilanden

Op 24 april zijn we met British Airways met een korte stop in Londen vertrokken richting de Kanaaleilanden. Toen we aankwamen op Jersey was het al avond en konden we meteen aan de dinertafel voor ons welkomstdiner, wat goed verzorgd was. Omdat het voor sommige best een lange dag was geweest, is niet iedereen mee de bar in gegaan en zochten sommige hun kamer op. We sliepen in Pontac House in St. Clements Bay, dit is een hotel met de oude Engelse invloeden. Sommige van ons hadden een gerenoveerde kamer en uitzicht op zee.

Dag 2 | De eerste dag

De volgende dag stond er in de ochtend een Scavenger hunt op het programma in St. Helier. Dit bleek een wandeling door de stad met een super enthousiaste gids waarbij we achteraf een quiz kregen met vragen uit de tour. Gelukkig hadden we goed opgelet, maar er was ook nog gelegenheid naar de desbetreffende punten terug te lopen, indien we een vraag gemist hadden. De winnaars (en dat waren we natuurlijk allemaal) mochten een korte tour door het Jersey museum doen. Na een overheerlijke high tea in hotel Pomme d’or hebben we enkele accommodaties bezocht. Hotel Pomme d’or is een leuk hotel met nette kamers en een centrale ligging aan Liberation square in St. Helier.

We hebben ook hotel Golden Sands bezocht, een mooi hotel met verschillende type kamers en onder andere ook familiekamers en rolstoelvriendelijke kamers. De zeezicht kamers zijn kleiner, maar hebben wel een prachtig uitzicht over de baai. In de buurt zitten voldoende restaurants, alhoewel St. Aubin op circa 3.5 kilometer ligt.

In de avond hebben we The Atlantic hotel bezocht. Dit hotel ligt aan de andere kant van de baai, waardoor een auto hier wel aan te raden is. Het hotel heeft wel enkele e-bikes beschikbaar, om een mooi rondje door de omgeving te fietsen. Verder is The Atlantic hotel volledig met een mooie tuin met zwembad en een binnenzwembad. Ook hebben ze een kleine gym voor de sportievelingen. De kamers zijn modern, waarbij de pas gerenoveerde kamers geen vloerbedekking meer hebben.

Hierna zijn we nog naar Corbiere point gereden vanwaar we weer een prachtig uitzicht hadden over de kliffen en de vuurtoren. Uiteindelijk sloten we de dag af bij le Hocq Inn, een leuk bar/restaurant waar we een lekkere maaltijd voorgeschoteld kregen.

Dag 3 | Tour door Guernsey

Vandaag gaan we de overtocht maken van Jersey naar Guernsey met Condor. Het weer ziet er stralend uit, dus de overtocht verloopt rustig. In de middag komen we aan in ons hotel The Duke of Richmond. Dit hotel ligt op een heuvel, dus is iets minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We verkennen onze kamers die heerlijk Engels zijn ingericht.

Condor Boot

In de middag vertrekken we naar de haven, die beneden ligt op ongeveer 10 minuutjes wandelen. Ondertussen krijgen we uitleg van onze gids hoe de geschiedenis van St. Peter Port in elkaar steekt. Daarnaast vertelt ze ons leuke weetjes over de gebouwen, standbeelden, het getijde en zelfs een bepaalde rotonde die het Guinness Book of World Records heeft gehaald.

Hierna lopen we verder naar Cornet Castle waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Hier had je prachtig uitzicht over St. Peter Port. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in hotel Peninsula.

Cornet Castle

Dag 4 | Hotelbezoeken in Guernsey

Vandaag is het Koningsdag en we hebben allemaal een touch of Orange bij, zodat we toch een beetje deze dag kunnen vieren. In de ochtend hebben we een eilandtour over Guernsey gemaakt, in één woord: prachtig. Je kunt uren langs de kliffen lopen, waar wij geen tijd voor hadden, maar ik zag me al wel lopen. Wat een vrij gevoel! Ik ga hier zeker nog eens terug.

Verder maken we diverse stops, zo ook bij Pleinmont, waar de loopgraven nog in het veld liggen. Wat indrukwekkend, en ik moest er toch even doorheen. Ik heb er zelf nooit zo bij stil gestaan dat dit hier allemaal nog ligt. In gedachten ging ik toch even terug naar de Tweede Wereld oorlog, hoe het moet zijn geweest.

Pleinmont

Lang konden we er helaas niet bij stil staan, want we moesten door. Er stonden nog meer stops op het programma, die ook de moeite waard waren om te stoppen. In de middag staan er weer een hoop accommodaties op het programma. Hier vertel ik je graag meer over:

Hotel Duke of Normandie
Dit knusse hotel is gelegen in het centrum aan een steile helling, waardoor grote bussen hier niet bij de deur kunnen komen. Houd dus rekening met een kleine wandeling! Verder ligt het hotel wel midden in het centrum, zijn het nette kamers en heeft het hotel veel trapjes, dus het is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Le Chene
Le Chene is een eenvoudige Bed & Breakfast met een Nederlands stel (Niek en Ank) als eigenaren. Ze houden voor de Nederlandse gasten van Sunair twee keer per week gezellige tapasavonden om aan deel te nemen. Daarnaast is de sfeer erg goed, maar wel eenvoudig. Verder heeft deze Bed & Breakfast een bushalte voor de deur, een restaurant in de buurt en is het mogelijk om fietsen te huren.

Le Pommier
Le Pommier is mijn favoriet en zeker een aanrader wat mij betreft! Dit hotel is een net en schoon hotel met een uitgebreide menukaart en schone, nette kamers. Het heeft een hele grote tuin met zwembad dat open is vanaf mei tot en met september. De verwachting is dat er in 2025 ook een spa is gebouwd, dat klinkt toch heerlijk?

Le Pommier

Le Friquet
Dit hotel is een mooi hotel met een verwarmd zwembad, verder beschikt het over nette kamers en heeft het een mooie tuin om te relaxen en te genieten van de natuur.

Les Rocquettes hotel
Les Rocquettes hotel heeft meerdere stijlen, dat het tegelijkertijd ook weer sfeervol maakt. Daarnaast heeft het hotel een grote tuin, een binnenzwembad en een gym. Voor een diner hoef je de deur niet uit, het hotel beschikt namelijk over een uitgebreide menukaart. Verder ligt het hotel op circa 1.5 kilometer van de haven.

Dag 5 | Tijd om weer naar huis te gaan

Vandaag vliegen we met Blue Islands rechtstreeks van Guernsey naar Rotterdam. Blue Islands is een lokale luchtvaartmaatschappij van de Kanaaleilanden. Met het propellervliegtuig en kleine snack onderweg hebben we een prima terugvlucht gehad, en kunnen we terugkijken op een fantastische studiereis.

Uitzichtpunt

Wilt u ook eens naar de Kanaaleilanden?

Lijkt het u ook leuk om naar de Kanaaleilanden af te reizen na het lezen van dit reisverslag van Patricia? Of wilt u graag wat meer informatie over alle mogelijkheden? Maak eenvoudig een afspraak of kom langs op ons Pelikaan Reisbureau in Breda.

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht