Bestemmingen

Ontdek Caribisch eiland Aruba

14 januari 2020 - leestijd: 3 minuten

Aruba is een Caribische eiland wat zeer geschikt is voor bezoekers die zelf invulling aan hun eilandvakantie willen geven. Het eiland mag dan niet groot zijn wat oppervlakte betreft, maar er is meer dan genoeg te doen. Er zijn zo veel verschillende vakanties mogelijk! Of u nu in een strandstoel relaxt en geniet van de schoonheid van de kristalheldere wateren, of een avontuurlijke tocht maakt door het nationale park, u kunt er zeker van zijn dat het een geslaagde vakantie wordt. Waarom Aruba One happy island wordt genoemd? Lees snel verder!

Avontuur

Zowel op land als op het water. Avontuur en Aruba horen bij elkaar. Wandelen door Nationaal Park Arikok, actief op de mountainbike en kajak of paddleboarden door de mangrovebossen vol exotische vogels. Het weer is natuurlijk altijd geweldig voor deze buitenactiviteiten. Aruba mag dan vooral bekend staan om de lange, hagelwitte stranden. Ook de actieve reizigers kunnen hier genoeg avonturen beleven.

Hagelwitte stranden

Aruba staat bekend om haar lang, hagelwitte zandstranden. De gemiddelde temperatuur op Aruba is een aangename 27,7 graden. In de kristalheldere diepte wachten vrolijk gekleurde riffen en scheepswrakken op ontdekking door snorkelaars en duikers. Liever genieten op een privé island? In de nabijheid van Aruba zijn twee privé-eilanden te vinden: Renaissance Island en De Palm Island. Ontsnap de hotelscene en ga relaxen of op avontuur op de privé-eilanden van Aruba. De privé-eilanden zijn per boot toegankelijk. U dient wel over een dagpas te beschikken.

Cultuur

Van de klassiek Nederlandse architectuur in Oranjestad tot de grottekeningen van de Caquetio indianen en de Caribische dans en het ritme van het Carnival, u hoeft niet ver te zoeken om moderne weerspiegelingen van Aruba’s geschiedenis te vinden. De rijke en diverse geschiedenis van het eiland en haar bewoners heeft de vrolijke en authentieke smeltkroes gevormd die Aruba vandaag de dag is. De vrolijke Arubaanse cultuur wordt mede gevormd door de inwoners van Aruba. De bevolking van Aruba omvat ruim 90 nationaliteiten, die in harmonie met elkaar samenleven. Een eiland met straten vol pastelkleuren om te verkennen, huisgemaakte delicatessen om te proeven, calypsomuziek om op te dansen en vele gastvrije mensen om mee te praten.

Eten & drinken

Bij het ultieme vakantiegevoel hoort ook (lokaal) lekker eten en drinken. In de restaurants van Aruba is voor ieder wat wils en komt u smaken en specerijen vanuit de hele wereld tegen. Eten en drinken op Aruba is altijd een beleving en voor elk budget is er een gepast gerecht. Typisch Arubaans eten is bijvoorbeeld mahi-mahi, red snapper en barracuda, vers uit zee en ingewreven met creoolse kruiden. Ook kunt u op Aruba Hollandse pannenkoeken eten. Zowel in de toprestaurants als in de lokale eethuisjes pruttelen stoofpotten met rijst, vlees, en rijke Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse aroma’s.

Wist u dat?

Aruba op de 4e plek van de top 10 Lonely Planet bestemmingen voor 2020 staat. De Lonely Planet heeft twee concrete redenen aangevoerd om Aruba in de lijst op te nemen. Enerzijds roemt de reisgids de duurzaamheidsinspanningen op het One happy island en anderzijds zijn de ontwikkelingen in San Nicolas van slaapstadje tot ware street art hub niet onopgemerkt gebleven. Wilt u meer weten over dit Caribische eiland of uw vakantieplannen realiseren? Onze reisspecialisten helpen graag!

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht