Bestemmingen

Deze vakantiebestemmingen verwelkomen u met open armen

7 mei 2021 - leestijd: 5 minuten

Steeds meer vakantiebestemmingen maken bekend dat ze op korte termijn weer opengaan voor toeristen. Goed nieuws voor de reizigers onder ons. Ondertussen verlangen we er immers allemaal weer naar om te ontspannen in een andere omgeving. De komende periode zal er steeds meer bekend worden over welke landen u deze zomer kunt bezoeken en/of hier aanvullende voorwaarden voor gaan gelden. Wij kunnen niet wachten? U wel? Onderstaande landen hebben al aangegeven hoe ze de zomer tegemoet zien.

Goed om te weten: Ontwikkelingen m.b.t. de maatregelen rondom corona volgen elkaar soms in hoog tempo op. We kunnen niet garanderen dat de vermelde gegevens volledig of het meest recent zijn. Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een uitgebreid en actueel overzicht rondom buitenlandse reisadviezen en landelijke maatregelen of vraag uw reisspecialist naar de meest up-to-date ontwikkelingen.

Gaat u naar een vakantiebestemming waar u een negatieve COVID PCR-testverklaring moet kunnen overhandigen? Klanten van Pelikaan Reisbureaus kunnen eenvoudig en tegen een gereduceerd tarief (49 euro) een afspraak maken voor een gevalideerde COVID-19 PCR-test via: spoedtest.nl/pelikaan-travel-group. Hierbij krijgt u ook een internationaal reiscertificaat.

Aruba

Aruba heeft sinds 15 mei weer een geel reisadvies. Voorlopig moet u voor de heenreis nog wel een negatieve PCR-test tonen die niet ouder is dan 72 uur en moet u een gezondheidsverklaring uploaden.

Vakantie naar Aruba? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Bonaire

De Nederlandse overheid heeft Bonaire weer een geel reisadvies gegeven.  Voorlopig moet u voor de heenreis nog wel een negatieve PCR-test tonen die niet ouder is dan 24 uur is tonen en moet u een gezondheidsverklaring uploaden.

Vakantie naar Bonaire? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Curaçao

Curaçao heeft sinds 15 mei weer een geel reisadvies. Voorlopig moet u voor de heenreis nog wel een negatieve PCR-test tonen die niet ouder is dan 72 uur en een Passenger Locator Card invullen voor vertrek.

Vakantie naar Curaçao? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Duitsland

Duitsland heeft een geel reisadvies. U moet zich vooraf wel registreren via de website van de Duitse overheid. Nederlandse reizigers dienen binnen 48 uur voor aankomst in Duitsland een COVID-19 PCR-test af te laten nemen. De PCR-test is niet van toepassing voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land. Heeft u een bewijs van volledige vaccinatie in het Engels of een registratie in het gele boekje, dan hoeft u geen PCR-test te doen.

Vakantie naar Duitsland? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Frankrijk

Frankrijk wil vanaf 9 juni weer toeristen ontvangen. U moet echter wel kunnen aantonen dat u recent volledig bent gevaccineerd. Het gele boekje is hiervoor toereikend.

Vakantie naar Frankrijk? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Griekenland

De Griekse overheid ontvangt graag weer toeristen. Voorlopig moet u bij aankomst wel een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test uitslag (niet ouder dan 72 uur voor aankomst) laten zien. De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor bepaalde regio’s ook versoepeld naar ”code geel”. Zo geldt er geen testverplichting en quarantaineadvies meer na een verblijf op de Noord Egeïsche eilanden en de Ionische Eilanden. Voor de overige Griekse regio’s blijft het reisadvies onveranderd.

Vakantie naar Griekenland? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Italië

Heel Italië heeft vanaf 10 juni een geel reisadvies. Zo geldt er geen testverplichting en quarantaineadvies meer na een verblijf in Italië. U dient nog wel een PCR-test of antigeentest te laten zien bij binnenkomst in Italië. Deze test mag maximaal 48 uur voor aankomst afgenomen zijn. Ook dient u zich voor vertrek te registreren via een Passenger Locator formulier

Vakantie naar Italië? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Malediven

Het inreisverbod voor de Malediven is opgeheven en toeristische reizigers worden weer toegelaten. Alle reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR-testuitslag aantonen. Deze moet in de Engelse taal zijn en mag niet ouder zijn dan 96 uur bij vertrek.

Vakantie naar Malediven? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Malta

Malta ontvangt je weer graag. Vanaf 1 juni hopen ze dit met behulp van het digitale coronacertificaat nog makkelijker te maken. Zo laat je zien dat je recent gevaccineerd bent of toon je een negatieve PCR-test bij binnenkomst van het land. De Nederlandse overheid heeft het reisadvies ook versoepeld naar code geel. Zo geldt er geen testverplichting en quarantaineadvies meer na een verblijf op Malta.

Vakantie naar Malta? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Portugal

Portugal heeft de quarantaineverplichting voor Nederlanders ingetrokken. U dient bij aankomst in Portugal nog wel een negatieve PCR-test te kunnen overleggen. De Nederlandse overheid heeft het reisadvies ook versoepeld naar code geel. Zo geldt er geen testverplichting en quarantaineadvies meer na een verblijf in Portugal. Alle seinen voor een fijne vakantie in Portugal staan dus op groen.

Vakantie naar Portugal? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Seychellen

De Seychellen zijn weer open voor Nederlandse toeristen die gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen aantonen.

Vakantie naar Seychellen? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Spanje

De Spaanse overheid heeft aangegeven vanaf juni weer toeristen te willen ontvangen en hoopt dit met het Europese coronacertificaat te kunnen organiseren. Zo moet u voorlopig bij aankomst wel een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test uitslag (niet ouder dan 48 uur voor aankomst) laten zien. De Nederlandse overheid heeft het reisadvies ook versoepeld naar code geel. Zo geldt er geen testverplichting en quarantaineadvies meer na een verblijf op de Balearen (o.a. Ibiza, Mallorca en Menorca) en de Canarische Eilanden. Voor de overige Spaanse regio’s blijft het reisadvies onveranderd.

Vakantie naar Spanje? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Turkije

Turkije laat reizigers toe en biedt toeristen zekerheid met het Safe Tourism Program Türkiye. Dit programma is internationaal gecertificeerd en van toepassing op hotels, luchthavens, transfers, om u als reiziger een veilig verblijf te kunnen bieden. Voor binnenkomst in Turkije geldt wel dat u in het bezit moet zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 96 uur.

Vakantie naar Turkije? Maak nu een afspraak bij uw lokale reisbureau

Afspraak maken

Bekijk blogoverzicht